Ako casto davkovat umelé mlieko

Zuzana    22.02.2018, 08:20

Dobry den. Chcela by som sa poradit s davkovanim sunaru. Mala ma o dva dni 3 mesiace a prvy mesiac uz nekojim ale davame sunar. Mala ma reflux preto davame sunar proti refluxu. Neviem ako ho podavat teraz papa tak 7az 8krat za 24hodin. A davam jej 120ml a 3 odmerky. Niekedy chce skor ako po troch hodinach papat a papa po 2hodinach. Je to vacsinou v noci. Predtym tak nekricala s nebudila sa s revom v noci ako teraz. Mala by som zmenit davkovanie? Skusila som jej vecer dat 4odmerky a 120ml ale aj tak sa zobudila po 2hodinach s placom. Potom sa natahuje a krici. Ale so stolicou a vetrami nema problem. Dakujem za odpoved

Milá Zuzana,

v tejto situácii by bolo dobré, aby ste sa poradili so svojou pediatričkou či so svojím pediatrom, Bude vám vedieť poradiť podľa osobného kontaktu s vami a vyšetrenia vášho bábätka.

Všeobecne: Bábätká je dôležité kŕmiť podľa ich potrieb a toho, ako tieto potreby vyjadrujú. Interval 3 hodín môže byť príliš dlhý na to, aby bábätko bolo spokojné. Cieľom nakŕmenia nie je to, aby dieťa "vydržalo" 3 hodiny bez kŕmenia. Môže byť kŕmené častejšie a v menších dávkach, prípadne v dávkach, ktoré mu vyhovujú. Nie je nutné nútiť bábätku vypiť zarobenú dávku umelého mlieka len preto, že je zarobená. Rovnako nie je dobré nechať plačúce bábätko hladné len preto, že už vypilo zarobenú dávku. Navyše, deti majú aj iné dôvody, pre ktoré plačú, a tieto potreby je dôležité takisto uspokojiť. Môžete zvážiť, že tieto potreby sa dajú napĺňať na prsníku napríklad tak, že by ste na kŕmenie umelým mliekom používali laktačnú pomôcku - cievku, ktorá privádza mlieko na prsník, kde ho bábätko pije: 

https://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/ako-dokrmit-priamo-na-prsniku/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Ako casto davkovat umelé mlieko