9 mesacny syn nema cas sa dojcit

Alena    16.02.2018, 14:15

Dobry den, moj syn sa cez den nema cas kojit, vzdy ked mu ponuknem ,tak si len cucne, ani nie minutu a uz sa otaca prec. Ked ho uspavam v posteli na prsniku, tak sa koji normalne, ale kedze mam este starsieho syna, nemozem ho uspavat cez den 3x v posteli, spava aj vonku v kociku a vtedy sa nekoji. Vecer sa koji normalne v posteli, aj v noci cca 4-5x. Spime spolu. Starsi syn sa kojil do samoodstavenia (3r 3 mes., ) ale nepamatam sa, ako to s nim bolo v tomto veku. Mam si cez den odstriekat mlieko, ak sa mi nepodari kojit viac krat? Ci to necham tak? Prikrmov vela nezje, cize tymi to nebude, proste hladny neni a pribera dobre, ma cez 10kg.

Milá Alena,

vo vašej situácii je kľúčové vyhodnotiť ako vyzerá správanie vášho bábätka pri dojčení. Preto vám odporúčame skontaktovať sa s poradkyňou pri dojčení osobne:

https://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

aby ste sa spoločne mohli pozrieť na dojčenie, vyhodnotiť jeho výdatnosť a najmä správanie bábätka pri dojčení. Ak by sa správanie vášho bábätka podobalo na to, čo píšu matky v úvode tohto článku:

https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/odmietanie-dojcenia/

potom bude dôležité spoločne s poradkyňou postupovať približne podľa odporúčaní, ktoré sú v článku uvedené.

Cez internet však nie je možné vylúčiť ani to, že sa vôbec nič nedeje, pretože niekedy dojčenie starších bábätiek vyzerá tak, ako ste popísali vy a nemusíte robiť nič viac, len pokračovať v dojčení, vystihovať chvíle, v ktorých by ste dieťatku ponúkali dojčenie a dojčenie bude ďalej pokračovať bez problémov. Či je toto váš prípad, dokáže odlíšiť jedine osobné pozorovanie dojčenia.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > 9 mesacny syn nema cas sa dojcit