Zblúdilé mliekovody

Veronika    22.02.2018, 08:11

Dobrý deň, chcela som sa spýtať, či to len ja som taká divná alebo ste sa už strestli s tým , že by existovali zblúdile mliekovody. Ide o to, že sa mi stane, že v oblasti pazuchy sa mi obcčas urobí taká ako biela bodka a po vytlačení,cítim z toho mlieko, neviete, ako to ošetrovať, či to len občas vytlačiť alebo nechať tak. Minule sa mi to stalo i v oblasti dvorca bradavky. Ďakujem za pomoc.

Milá Veronika,

bez vyšetrenia a osobného kontaktu nie je jednoduché vedieť, čo presne opisujete. Navyše nepíšte nič o veku bábätka a dojčení, čo by trochu pomohlo situáciu identifikovať. Existujú koncepty, ktoré by to vysvetľovali, napríklad:

V oblasti podpazušia môže niekedy existovať prídavná mliečna žľaza skutočne po pôrode môže začať produkovať mlieko a môže sa naliať. Táto prídavná mliečna žľaza môže byť buď bez odtoku alebo môže mať aj malú bradavku, z ktorej môže vytekať mlieko. 

Takéto prídavné bradavky sa niekedy môžu nachádzať aj na iných miestach, ako len priamo bradavka na prsníku. Hoci to, čo popisujete dvorci môže byť aj Montgomery žliazka, ktorá produkuje maz, ktorý môže byť biely.

Ak vás nič nebolí, nemáte iné problémy, tak tieto miesta môžete nechať tak. Ak je to skutočne prídavná mliečna žľaza, tak v nej tvorba mlieka sama o seba prestane.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Zblúdilé mliekovody