Koloidne striebro

Diana    23.02.2018, 13:50

Dobry den, babatko mi v prvy tyzden dojcenia poranila bradavku tak, ze mam tam teraz dieru, ako keby taku roztiahnutu prasklinu v tkanive bradavky. Vsetky ostatne ragady sa uz zahojili, ked sme zlepsili prisatie, ale tato jazva sa nechce zahojit a je vlastne stale otvorena. Poradkyna mi odporucila tekute striebro, neviem vsak ako ho pouzit. Nastriekat na jazvu? Alebo kvapnut jednu kvapku? Treba potom pred kojenim bradavku umyt, je to nejake riziko pre babatko? Mozem pouzit tekute striebro aj keby ta jazva obcas trochu krvacala? (Momentalne sa mi nezda, ze by z nej pocas kojenia tiekla krv, skor je ta rana biela).Dakujem za odpoved.

Milá Diana,

ako poradkyne neodporúčame tekuté striebro na liečbu bradaviek. Nepoužívajte ho.

Naše postupy pri liečbe bradaviek zahŕňajú kroky na zlepšenie prisatia a polohy pri dojčení a odstránení dôvodov, pre ktoré na bradavkách vytvorili ranky. 

Prečítajte si tento postup pri bolestivých bradavkách:

https://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/boli-to/

Pri liečbe bradaviek nie je vhodné bradavky umývať, lebo to zhoršuje hojenie rany. 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Koloidne striebro