Odstavuje sa pocas tehotenstva, pomoc

Michaela    02.03.2018, 14:22

Dobry den, dcera 2,2 roka doteraz prskovy zavislak sa zacina odstavovat, je to koli poklese mlieka pretoze som opat tehotna, este len na zaciatku 5tt. Mam z toho hlavu v smutku, viem ze keby neprisla tato zmena dojci sa dalej . napriek tomu ze jej prsnik ponukam zacina ho odmietat, viete mi poradit co robit ?

Milá Michaela,

táto situácia môže byť len prechodná a vaša dcérka sa nemusí ešte úplne odstaviť. Hoci je pochopiteľné, že ak ste ešte chceli dojčiť ďalej, tak vás táto situácia zarmucuje, vaša dcérka je stále veľmi maličká a je pravdepodobné, že toto bude len chvíľková záležitosť, po ktorej sa znova začne prisávať. Poznáme viaceré prípady detí, ktoré sa dokonca počas celého tehotenstva nedojčili, ale po pôrode sa znova začali. Skúste dcérku nalákať na kontakt koža na kožu, v ktorom sa možno bude ochotná prisať. Skúste s ňou čítať knižky, ktoré sa venujú dojčeniu, napríklad O Evičke alebo O Dorotkinom mliečku alebo sa hrať so zvieratkami na dojčenie. Netlačte na dcérku, ak by sa nechcela prisávať a skutočne to ešte nemusí znamenať koniec.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Odstavuje sa pocas tehotenstva, pomoc