Strata mlieka pri strese

Katka    04.03.2018, 09:51

Dobrý večer, mam doma 6mesacnu dcérku, ktoru plne dojčím. Mam doma aj 2rocneho synčeka, ktorého prijali do nemocnice pre zvracanie a hnačky. Tazko som to znášala, o to horšie ze dcéra na druhy den chytila rovnaký vírus (teda som s nimi hospitalizovaná). Bolo to velmi tazke a zda sa mi, ze uz nemam taku tvorbu mliecka aku som mala doteraz. Snazim sa davat i bylinky vo forme tabliet na tvorbu mlieka, ale mam pocit ako by to uz nešlo ako predtým. Prosim poraďte, za kazdu radu budem vďačná

Milá Katka,

v tejto situácii je kľúčové vedieť, či vaše 6-mesačné bábätko nejako reaguje na zníženie tvorby mlieka, ktoré pociťujete. Ak sa naďalej ochotne dojčí a pri dojčení je spokojná, nemusíte robiť nič viac, ako naďalej ponúkať prsník, pri dojčení môžete prsník stláčať, aby ste zvýšili tok mlieka a trávte s dcérkou veľa času v kontakte, ideálne koža na kožu. Ak by sa vaše dieťatko správalo pri dojčení tak, ako to popisujú matky v úvode tohto článku:

https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/odmietanie-dojcenia/

potom by bolo namieste skontaktovať sa s poradkyňou pri dojčení osobne a postupovať podľa postupov, ktoré sú uvedené v článku o odmietaní dojčenia.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Strata mlieka pri strese