Caste kojenie 17m dietata

Lubica    06.03.2018, 09:39

Dobry den.Dcerka ma 17m,je dojcena na poziadanie.Spava so mnou v posteli. Od narodenia sa v noci velmi casto budi a nezaspi inak ako pri kojeni. Teraz ma ale aj take noci ze sa prevracia kazdych 5-10 minut a dozaduje sa kojenia,potom zaspi na polhodinku alebo na hodinku a potom sa znova zacne prevracat a budit a tak dokola.Je to pre mna velmi unavne a tak vas prosim o radu ako tuto situaciu aspon zmiernit.Od kojenia ju odstavit este nechcem.No pride mi ze by uz mohla zvladnut zaspinkat aj sama ked sa v noci prebudi bez toho ze by som jej musela davat prsnik ved som stale pri nej.

Milá Ľubica,

táto situácia je samozrejme nesmierne náročná. Navyše sa nachádzate v čase, kedy sa už mnoho týždňov sústavne veľmi intenzívne staráte o svoje dieťatko, ktoré už má 1,5 roka a súčasne je ešte stále veľmi maličké a zdá sa, že starostlivosť oňho sa nijako nezjednodušuje, práve naopak. Toto je veľmi náročné ustáť a aj preto vám odporúčame v tomto období čerpať energiu a povzbudenie na podporných skupinách dojčiacich matiek:

http://www.mamila.sk/pre-matky/podporne/

Na podpornej skupine zistíte, že mnoho matiek prechádza podobným obdobím práve v tomto veku dieťatka a budete mať možnosť od matiek starších detí si vypočuť, ako sa situácia vyvíjala ďalej. Vo väčšine prípadov je totiž takéto zintenzívnenie starostlivosti o dieťatko len prechodným obdobím, ktoré samo od seba prejde a je dôležité len vydržať a nevzdať to. Táto situácia súvisí s intenzívnym vývojom mozgu, čo sa už čoskoro zmení. Takýto typ spánku práve dôležitý pre normálny vývoj dieťaťa. Skúste si v tomto článku prečítať tipy a odkazy na skúsenosti iných matiek, ktoré vám môžu pomôcť vydržať to a prípadne nájsť tipy, ako si situáciu ešte zjednodušiť:

https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/nocne-dojcenie/

Okrem toho si prečítajte aj tento článok:

https://www.mamila.sk/clanky-o-dojceni/ako-pokracovat-v-dojceni-po-6-mesiaci/

pretože niekedy výnimočne táto situácia súvisí s poklesom tvorby mlieka, pretože sa v dojčení deje niečo, čo pomenúva tento článok. Ak by to tak bolo, odporúčame vám skontaktovať sa s poradkyňou pri dojčení.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Caste kojenie 17m dietata