Enzym Serapeptaza

Jana    09.03.2018, 17:55

Dobry den, mesiac po porode mi zacali velke bolesti klbov, krvne testy ukazali na zapal v tele, objednana som k reumatologovi. Docitala som sa, ze by mi mohol pomoct enzym Serapeptaza, avsak je pri nom uvedene, nevhodne pre tehotne a dojciace zeny. Ked som sa pytala m dovod, vraj kvoli legislative to musia uvadzat. Mozem dany enzym uzivat? Dakujem

Milá Jana,

z hľadiska dojčenia je pre vaše bábätko bezpečnejšie, ak budete pokračovať v dojčení. Táto veta, ktorá je na letáku uvedená, je ochranou firmy vyrábajúcej daný produkt a tiež ukážkou toho, ako málo sú cenené dojčiace matky na to, aby sa tým daná firma seriózne zaoberala. Je na škodu veci, že pohodlnosť takýchto firiem a snaha chrániť sám seba následne vytvára dojem, že dojčiace matky nemôžu v prípade choroby užívať nič, čo nie je pravda.

Ak to bude potrebné, budete môcť užívať aj liečbu od reumatológa, napíšte nám potom na dojcenie@mamila.sk. Prečítajte si k tomu aj tieto informácie:

http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/lieky/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Enzym Serapeptaza