Darovanie MM Košice

Lenka Ondová    14.03.2018, 12:59

Dobrý deň, Mám 6mes syna, výhradne dojčeného. Začali sme s príkrmami ale mlieka je stále dosť. Keďže už sa toľko nedojčí a len zamrazujem tak by ma zaujímalo či sa v Košiciach nedá darovať MM. Dočítala som sa, že najbližšia banka je v Prešove. Mohli by ste mi prosím bližšie popísať ako to funguje? Mliečko chodia zbierať každý deň nejaký počet ml alebo koľko sa podarí nadojčiť? Chceli by aj také mliečko čo ostáva po 6mes chlapčekovi? Určite sa nájde aj nejaká mamička, ktorá by mala záujem o mliečko ale najprv by som chcela skúsiť tú nemocnicu. Vopred ďakujem za akékoľvek konkrétnejšie info na túto tému. Prajem pekný deň, Lenka Ondová.

Milá Lenka,

darovať materské mlieko je nesmierne šľachetný skutok, pretože je mimoriadne vzácne a cenné a zachraňuje životy detí. Počas celej doby dojčenia sa matkám tvorí mlieko, ktoré sa pre svoje jedinečné vlastnosti považuje za tekuté zlato. 

Nanešťastie, banky v mlieka v nemocniciach majú z nepochopiteľných dôvodov pravidlo, že prijímajú len darcovské mlieko od matiek, ktoré majú bábätká, ktoré sú mladšie ako 6 mesiacov, čím prichádzajú o potenciálne objemy mlieka, ktoré by mohli spracovávať.

Z tohto dôvodu teda vy ako matka 6-mesačného bábätka nemáte už možnosť darovať materské mlieko do banky mlieka v nemocnici.

O bankách mlieka si môžete detailnejšie prečítať tu: https://www.mamila.sk/clanky-o-dojceni/bankyMM/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Darovanie MM Košice