Nevoľnosti

Dáša    23.03.2018, 22:55

Dobrý deň. Od včera pociťujem silnú nevoľnosť. Začalo mi to v aute, najprv som to pripisovala nevolnosti z auta ( to je moja choroba) ale ono to prešlo a znova prislo, čo som si myslela, že budem aj zvraciat. Potom to prešlo do bolesti hlavy žalúdka, mala som tlak na hrudi a pripisovala som to k hypertenzii ( po roku som vypila kavu) .. lenže ja dojcim a začalo ma pobolievat v podbrušku tak som si googlila .. ked sa koji sa vylučuje oxitocin ktorí môže spôsobiť bolesti v podbrusku ktore vyrážajú do krížov a to iste je pri ovulke .. môže to byť ovulácia ?? že by to dojčenie počas ovulácie spôsobilo taketo stavy, lebo sa mi spustil dneska v noci aj silný výtok.. dúfam, že sa nenahneváte za moju otázku, asi to sem nepatrí ale nemam sa na koho iného obrátiť moja gynekologička má tento týždeň dovolenku. ďakujem prajem pekný deň.

Milá Dáša,

vaše zdravotné ťažkosti nepatria medzi pocity, ktoré zažívajú dojčiace ženy ako skupina a to ani v prípade, že dojčia naraz dve deti. Hladina oxytocínu, ktorá súvisí so satím bábätka na prsníku, je niečo, na čo je žena počas dojčenia zvyknutá a nijakým spôsobom by nemala spôsobovať tieto bolesti. Rovnako ovulácia – ovulácia je predsa proces, ktorý súvisí úplne s inými hormónmi, najmä s poklesom estrogénu a nárastom luteinizačného hormónu. Asi najvyššie hladiny oxytocínu sa žene vylučujú pri orgazme, napriek tomu vtedy pravdepodobne takéto príznaky nepociťujete. Oxytocín, ktorý sa vám vytvára v mozgu, je navyše niečo úplne iné, ako keď žena dostane oxytocín vo forme liečiva, ak ste čítali nežiadúce účinky podania umelého oxytocínu, toto sa nevzťahuje na váš vlastný vytvorený oxytocín. Inými slovami, omnoho pravdepodobnejšie je, že tieto príznaky súvisia s niečim iným (napríklad so začínajúcou chorobou). Pokračujte preto v dojčení, pretože zvlášť, ak by ste boli naozaj chorá, potrebuje vaše dieťatko extra ochranu vo forme protilátok a imunitných faktorov, ktoré mu už teraz posielate.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok