Ake UM zvolit na dokrmovanie 3 mesacneho dietata

Maria    29.03.2018, 23:11

Dobry den, mam syna po operacii srdca je na mojom MM, ale kedze bol dlho po operacii bez prisatia uz sa naspat neprisal takze odsavam a pije cez flasu, teraz uz vela papa a uz toho mlieka tolko neodsajem. Prosim Vas ake je najvhodnejsie mliecko pre dokrmovanie? Je toho strasne vela a naozaj neviem zvolit spravne, stale budem aj odsavat a snazit sa co najviac mu dat MM, ale potrebujeme uz aj umele. Dakujem pekne

Milá Mária,

máte pravdu, pre vaše bábätko by bolo ideálne, aby ste sa vyhli použitiu umelého mlieka, ak sa to dá. A aj preto vám odporúčame urobiť tieto kroky:

  • skontaktovať sa s poradkyňou pri dojčení osobne:

http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

pretože ešte nie je neskoro začať pracovať na krokoch, vďaka ktorým sa vaše bábätko môže byť ochotné znova sa prisať.

  • Poradiť sa s poradkyňou o tom, ako významne zvýšiť tvorbu mlieka a ako zefektívniť odsávanie. Vyskúšajte už teraz počas odsávania stláčať prsníky a pomôcť by vám pravdepodobne mohla aj odsávačka na oba prsníky, ideálne elektrická a na baterky, aby mohli by ste odsávať aj počas vášho spánku alebo inej starostlivosti o synčeka.
  • Preskúmajte svoje možnosti ohľadom získania darcovského materského mlieka z banky materského mlieka. 
  • Ak by ste potrebovali umelé mlieko, tak si vyberte ktorékoľvek. Každé umelé mlieko spĺňa základné kritériá definované pre umelé mlieko zo zákona, a preto je rozhodnutie o konkrétnom umelom mlieku len na spotrebiteľovi, akokoľvek sa reklama a marketing snaží ľudí presvedčiť o "výhodách" propagovaných značiek.


Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Ake UM zvolit na dokrmovanie 3 mesacneho dietata