Palenie v prsniku

Tereza    02.04.2018, 22:36

Mam 8mesacnu dcerku, ktoru prevazne kojim (od 5mesiaca pomalicky dokrmujem, zatial iba na obed). Este v 6to nedeli som dostala zapal prsnika odvtedy mam s tymto prsnikom problemy (upchate mliekovody a ragady na bradavke). Najviac ma znepokojuje doslova palivy pocit v tomto prsniku. Trva to aj hodinu po kojeni a niekedy aj pri nalievani. Cez den na to az tak nemyslim, no v noci casto kvoli tomu paleniu neviem po kojeni zaspat. To palenie mi zacalo ked mala mala asi 5mesiacov,trvalo to asi mesiac. Potom to preslo a posledny tyzden to mam znova :(. Ten pocit nemozem opisat ako bolest ale skor ako palenie. Vopred dakujem za odpoved.

Milá Tereza,

v tejto situácii vám odporúčame stretnúť sa s poradkyňou pri dojčení osobne:

http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

pretože problémy s prsníkmi a bradavkami nie je možné diagnostikovať prostredníctvom internetu. Na základe vášho opisu je možné sa domnievať, že pálivá bolesť, ktorú pociťujete, súvisí s nesprávnym prisatím bábätka k tomuto prsníku, ktorú je možné aj v neskoršom veku zlepšiť pritiahnutím bábätka do prsníka a zlepšením polohy, okrem toho je kľúčové skontrolovať podjazykovú uzdičku bábätka, ktorá môže túto situáciu zhoršovať. Na základe vášho popisu je pravdepodobné, že bude potrebné nájsť prostriedky pre liečbu a poradkyňa pri dojčení s vami prejde, aké možnosti liečby tejto bolesti máte. A je kľúčové prejsť spoločne faktory, ktoré by mohli znížiť tvorbu mlieka neskôr po pôrode:

https://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/dieta-prestalo-priberat/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Palenie v prsniku