Alergia-vyrazky

Lucia    02.04.2018, 22:39

Dobrý den, uz druhý deň mam vyrážky po tele ako keby ma poštípať komár. Svrbia a čím ďalej ich je viac. Doma mam zyrtec kvapky a zodac co je lepšie? Alebo co by bolo hodné zobrať? Fenistil kvapky? Zodac znižuje tvorbu mlieka a to by som nechcela. Poraďte.

Milá Lucia,

v tejto situácii je vhodné najskôr vyčerpať možnosti lokálnej liečby antihistaminikami. Toto neznižuje tvorbu mlieka a je možné, že to vašu situáciu zlepší. Z hľadiska bábätka nie je problém ani brať napríklad antihistaminiká v tabletkách. Jediná vec je, že niekdy môžu antihistaminiká znížiť tvorbu mlieka, ale nemusí to tak byť vždy. Z tohto dôvodu je lepšie vyhnúť sa celkovým antihistaminikám počas dojčenia. Nepíšete, aký je vek vášho bábätka, ak ide o staršie dieťatko (1,5 roka a viac), tak pravdepodobne nebude prekážať, ani keby skutočne došlo k zníženiu tvorby mlieka, pretože staršie deti sa už väčšinou dojčia bez ohľadu na tvorbu mlieka. Ak by išlo o maličké bábätko, odporúčame vám skontaktovať sa s poradkyňou pri dojčení. Aj keby sa tvorba mlieka znížila, aj tak má zmysel, aby ste naďalej dojčili, pretože materské mlieko je veľmi potrebné pre vaše bábätko v akomkoľvek množstve, a navyše dojčenie je oveľa viac než len prijímanie materského mlieka. Aj keby ste teda celkové antihistaminiká považovali za nevyhnutné, pokračujte ďalej v dojčení. Spoločne s poradkyňou sledujte pitie bábätka a jeho správanie na prsníku, aby ste vedeli urobiť potrebné kroky pre zlepšenie dojčenia, ak by to bolo potrebné.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Alergia-vyrazky