Spánok, dojčenie, štrajk

Ivana    19.04.2018, 14:20

Dobrý deň, mám skoro 17mesacnu dcérku, ktorá ešte stále štrajkuje. V noci sa pekne dojčí. Posledné dni si občas aj pýta dojčenie. Niekedy, ked si vypýta, sa však zarazí a potom sa otočí, že nechce, alebo si len trošku cucne. Chcem sa však spýtať na spánok. Doteraz som sa snažila udržať dva spánky kvôli dojčeniu. Už však nechce spať dvakrát za deň. Chodí potom aj na noc neskoro spávať. Prvýkrát uspavam po troch hodinách od zobudenia na rukách položenú na mäkkej podložke na fitlopte. Ale už vidno, že potrebuje dlhšie byť hore. Veľmi sa zlosti pri uspavani, asi polhodinu takto uspavam. Ale potom sa dojčí pri spaní aj hodinu a ešte ďalšiu hodinu spí na posteli. Keď sa zobudí, niekedy si chce trochu cucnut. Potom ešte radšej odsávam, aby sa neznížil dopyt. Po asi 4 hodinách zase uspavam. Pred spaním si väčšinou cucne. Uspavam v nosiči kvôli kontaktu na kožu. Spí asi hodinu. Po spaní sa dojčí. Po troch hodinách zase uspavam na noc. Vtedy je už uspuspnie pri dojčení na posteli. Vtedy sa aj najviac za deň dojčí a aj najradšej. Plus ešte pri spoločnom kúpaní sa rada dojčí. Uspavanie na noc trvá aj hodinu, lebo sa aj hráme a opakovane sa dojčí. Nechce zaspať hned.Takéto uspavanie som cez deň naposledy skúšala pred polrokom a väčšinou bolo neúspešné. Keďže už budem cez deň uspavat len raz, poraďte mi, prosím, s ohľadom na štrajk, ktory spôsob by bol najvhodnejší. Na lopte pri dojceni. V nosiči v kontakte koža na kožu, po ktorom sa dojčí. Alebo skúsiť cez deň uspavat ako na noc. Dojcenie máme totiž spojené hlavne s uspavanim alebo zobudzanim a takto bude o jedno menej. Ďakujem veľmi za odpoveď.

Milá Ivana,

je úžasné, že za posledné týždne sa vám podarilo začať situáciu so štrajkom otáčať a dcérka sa konečne znova dobre dojčí v noci. To je obrovský úspech. To, že si začala pýtať dojčenie aj cez deň je znakom, že sa to zase celé lepší. Snažte sa nenútiť dcérku do dojčenia, ani do dojčenia na zaspávanie. Ak máte pocit, že sa kvôli zmene v spánku vytratí jedno dojčenie cez deň, môžete sa pokúsiť odsávať, ale dcérku nenúťte do spánku, ani do dojčenia na zaspatie. Ak viete, že sa dcérka bude dojčiť pri kúpaní, skúste zvážiť, či namiesto jedného dojčenia na zaspatie nepridáte radšej jedno spoločné kúpanie aj cez deň. Je pochopiteľné, že sa jej spánok bude meniť s rastúcim vekom. To, že sa začala dojčiť pekne v noci a dojčí sa aj občas cez deň je obrovský úspech, pokračujte v tom, čo robíte. Ostaňte v spojení so svojou poradkyňou, aby ste dostali ďalšie na mieru šité odporúčania a podporu.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Spánok, dojčenie, štrajk