Atb Duomox 1000 a kojenie

Jana    21.04.2018, 16:55

Dobrý deň, prosím Vás možem kojiť? Doktorka mi predpisala na zápal močových cest. Duomox 1000mg, mám brať 1 deň a to 3 tablety naraz po 12hod. Uškodí to mojmu 3tyždńovému dieťatku?Prípadne ako dlho nemám kojiť. Kojím plus dávame prikrm.Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.

Milá Jana,

vaša lekárka má pravdu, tieto lieky môžete užívať popri dojčení, pozrite si aj podobnú odpoveď z našej poradne, kde lekárka predpísala tento liek inej matke:

https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=2841

Pre vaše bábätko, aj pre vás, je bezpečnejšie pokračovať v dojčení, dojčenie nijako nečasujte podľa užitia liekov.

Čo sa týka dojčenia vášho bábätka, ak ho musíte dokrmovať, odporúčame vám zvážiť konzultáciu s poradkyňou pri dojčení osobne:

http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

pretože v takejto situácii sa dajú podniknúť kroky pre to, aby ste mohli postupne prestať dokrmovať a vrátili sa k výlučnému dojčeniu vďaka zlepšeniu dojčenia a zvýšenia príjmu materského mlieka zo strany bábätka. Spolu s poradkyňou budete postupovať približne tak, ako je to uvedené v tejto odpovedi z našej poradne:

https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=6792



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Atb Duomox 1000 a kojenie