Kiahne

Zuzana    23.04.2018, 10:09

Dobry den chcem vas poprosit o radu moj 10 mesacny dojceny syncek ma kiahne je tomu uz 12 den zacalo mu citit z pusinky tak zvlastne ako keby po gume .neviem to definovat.zapacha aj cumlik uz sme to raz mali a tak to preslo.nehladali sme pricinu teraz sa to zopakovalo.najme v noci a cez den.veceriat nam nechce ani kasu otaca hlavicku.chce len prsnik a stale zamnou pozera ku nikomu nechce ist place.v noci sa zobudi na akokeby silny plac a nevie zaspat neviem cim to bude.dnes sme boli na vyter z nosteka uz 3 den ma huste sfarbene hlieny.dostali sme uniflox.stale chce byt na prsniku pripada mi to akokeby nepotreboval papat iba pit prsnik.dufam ze to je prechodne obdobie.dakujem pekne

Milá Zuzana,

z hľadiska dojčenia je pomerne typické, že choré dieťa odmietne jesť inú potravu a chce sa často a dlho dojčiť. Obdobie choroby je totiž najhorším obdobím pre zavádzanie nových príkrmov, imunitný systém bábätka sa zaoberá liečbou choroby a bábätko potrebuje všetky svoje sily na zvládnutie choroby. Navyše ak sa často a dlho dojčí, dostáva neustále nové biele krvinky, probiotické baktérie a stovky látok, ktoré podporujú jeho imunitu a urýchľujú liečbu ochorenia. Nie je zvláštne, že sa dieťa v tejto situácii chce dojčiť často a odporúčame vám to vášmu synčekovi umožniť (mimochodom pre mnohé matky toto je dobrá príležitosť, ako sa bez problémov zbaviť používania cumlíka, ktorý prináša riziká pre zdravie dieťaťa). Nenúťte teraz synčeka jesť ani piť, dbajte na to, aby mohol byť často a dlho na prsníku. Ak bude získavať dostatok materského mlieka, všetko bude v poriadku. Dostatočný príjem mlieka by vám malo potvrdiť aj vylučovanie moču, ktorý by mal byť číry alebo maximálne žltkastý, ak bábätko získava dostatok materského mlieka.

Čo sa týka zápachu z pusinky a prípadných iných zdravotných problémov, tieto je potrebné konzultovať s pediatrom, táto otázka sa netýka dojčenia ako takého.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok