Svrbenie

Zuzana    02.05.2018, 13:29

Dobry vecer chcem sa opytat moj syncek ma 11 mesiacov je kojeny .ked mal 5 mesiacov som pocitovala pri kojeni strasne svrbenie celeho tela aj tvar teraz sa mi to zopakovalo.neviem si to vysvetlit co to mohlo sposobit.pocula som ze to moze byt z mlieka.dakujem pekne za odpoved

Milá Zuzana,

vaša situácia nesúvisí s dojčením. Dojčenie nespôsobuje svrbenie, ak by to tak bolo, väčšina žien by počas dojčenia trpela svrbením, navyše ak by to skutočne súviselo s dojčením, je náročné vysvetliť, prečo ste takýto stav pociťovali pred pol rokov a teraz znova, ak medzičasom stále dojčíte, teda z hľadiska dojčenia sa nič nezmenilo. Pokračujte teda v dojčení a prípadne, ak je to potrebné, hľadajte potrebnú liečbu (pri liečbe pozor na liečbu antihistaminikami v inej než lokálnej podobe, ak by ste potrebovali užívať antihistaminiká vo forbe tabletiek, majú potenciál znížiť tvorbu mlieka).



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok