Skladovanie mlieka

Lenka j.    04.05.2018, 07:57

Odsávam si mlieko odsávačkou niekoľkokrát denne, zakaždým mlieko dolejem do fľašky a vrátim do chladničky. Bábu ho dám až keď nazbieram celú dávku, ktorú vypije (nechce sa mi normálne prisať). Medzitým mu dávam nutrilon. Robím to správne?

Milá Lenka,

ak bábätko kŕmite svojim odsatým mliekom a spotrebujete ho v priebehu pár hodín, nemusíte mlieko dávať ani vôbec do chladničky, môžete ho nechávať pri izbovej teplote a dolievať doňho čerstvé mlieko po ďalšom odsatí. Materské mlieko je živá tekutina, ktorá pri izbovej teplote vydrží mnoho hodín bez potreby chladenia. Ak by ste mlieko chceli spotrebovať až v priebehu nasledujúcich dní, stojí za to v takom prípade ho dávať do chladničky a môžete to robiť aj tak, ako ste napísali, že mlieko dolievate do chladničky. V chladničke materské mlieko vydrží mnoho dní.

Okrem toho si prečítajte túto otázku, aby ste mohli zvážiť, či sa nedajú vo vašej situácii urobiť kroky pre návrat k dojčeniu:

https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=5488

 

 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Skladovanie mlieka