Nočné vstávanie

Anonym    07.05.2018, 13:26

Dobré ráno/deň. Mám malého 4 mesačného chlapčeka, ktorí je pre mňa všetkým na svete. Je dobre dojčený, aj napriek tomu ako mám málo mlieka a na to ako sa trápim (rodinné problémi) na 4mesačné bábätko ma 7500g kojim ho od narodenia až doteraz bez akýchkoľvek príkrmov. Do toho "zlého" dňa mi prespal celú noc. Večer som ho nakŕmila o 9 a spal až do rána. Semtam sa vedel prebrať max 1x za noc. Takto to bolo od narodenia až ... až... Pred mesiacom sme boli na druhom očkovani (zaklad hlavných očkovaní, a rotavírusy) myslela som si,že to znáša fajn, bol plačlivý, ale nemal teplotu ako prvý deň prvého očkovania. Teplota mu vystúpila až na druhý deň poobede. Bolo to hrozne, plakal nemohli sme teplotu striast,, podarilo sa nám to až na večer... .. od tohoto mi malý nechce v noci spať.. v noci som hore kazdú hodinu kazde dve hodiny ... 4-5x za noc .... možno to neni nejak veľa ale som z toho zúfala ako potrebuje byt stale na didke. Vecer ho pekne nakojim a dam o 9 spat a bum za 2 hodiny uz oci dokoran. Každe 2 dni kaká ale to aj pred tym ... neviem co sa porobilo ale som nestastna nevyspata potom som nervozna... ked ho cez den kojim tak striedam prsia lebo milostivemu nic netece .. jeduje sa to som nezazila taketo jedy... potom som z toho nervozna ... krmim kazdu polhodinu .. ked sa mu podari na 2 hodky zaspat vonku tak vtedy som stastna zena milujem svojho jedineho synceka najciac na svete, neni problem pre neho vstavat spravila by som pre neho vsetko na svete.. ja len chcem vediet kde robim chybu a preco to tak je ... uz som rozmyslala ze prestanem kojit ale nedokazem to, chcem dat svojmu synovi to najlepsie a to je materske mliečko. od narodenia mam zlu tvorbu mlieka ... podprsenky su mi velke co mam male nenaliate prazdne prsia.... Prajem pekny den.

Dobrý deň,

odporúčame vám v tejto situácii sa stretnúť s poradkyňou pri dojčení osobne:

https://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

pretože z čisto čo sa týka nočného dojčenia, pre bábätko tohto veku a pre staršie deti začína byť typické, že sa v noci začnú budiť a postupne sa budia častejšie. Toto môže byť úplne normálne a nemusí to súvisieť s ničím, mnohé ženy toto pozorujú. Ide o tak častú tému, že sa nočné dojčenie preberá na veľkej väčšine podporných skupín dojčiacich matiek, ktoré vám odporúčame navštíviť:

http://www.mamila.sk/pre-matky/podporne/

aby ste získali potrebnú podporu a povzbudenie a najmä tipy, ako túto situáciu riešiť. Mnohé z užitočných tipov a vysvetlení nájdete aj v tomto článku:

https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/nocne-dojcenie/

S poradkyňou pri dojčení by ste sa však mali stretnúť najmä preto, čo píšete ohľadom dojčenia. Ak sa vaše bábätko správa podobne, ako to popisujú napr. ženy v úvode tohto článku:

https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/odmietanie-dojcenia/

môže jeho nespokojnosť pri dojčení a aj častejšie nočné zobúdzanie súvisieť so znížením príjmu mlieka a potom by ste mali spoločne s poradkyňou urobiť kroky z uvedeného článku pre zlepšenie situácie.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Nočné vstávanie