Glimbax a dojcenie

Eva    09.05.2018, 07:50

Dobry den, uz 3 tyzdne mam bolesti hrdla, mam ho opuchnute, bolestive na dotyk, boli ma aj pri prehltani. Dnes som bola u dr, predpisal mi lieky Cezera (vraj mozna alergia) a kupila som si Glimbax na vstrekovanie do krku. Popri tom cmulam Strepsils tabletky, vsetky prirodne metody som poskusala tiez (zazvor, cesnak, kloktanie solou...). Chcem Vas poprosit o info, ci mozem Glimbax bezpecne pouzivat, kedze stale dojcim dceru - dcerka ma 9 mesiacov, dojcim od narodenia plne, momentalne uz 3 mesiace prikrmujeme klasicky ovocie, zeleninovo-masove prikrmy, kase. Kojim stale na poziadanie, hlavne v noci - zalezi od situacie (ale v priemere 5x za noc je dcera hore). Dakujem velmi pekne za pomoc, Eva.

Milá Eva,

z hľadiska dojčenia je bezpečnejšie pre vás, aj vaše bábätko, aby ste popri tejto liečbe ďalej dojčili, môžete užívať aj iné potrebné prípravky, vyhnite sa však liekom na kloktanie s obsahom jódu (napr. Jox):

https://www.mamila.sk/clanky-o-dojceni/dojcenie-a-prechladnutie/

Pri liečbe alergie vám odporúčame najskôr vyčerpať možnosti lokálnej liečby antihistaminikami a iba ak by nezabrali, potom zvážiť užívať antihistaminiká v tabletkovej forme. Z hľadiska zloženia materského mlieka tieto lieky nepredstavujú problém, ale majú potenciál znížiť tvorbu mlieka, čo môže byť problém aj pri 9-mesačnom bábätku.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Glimbax a dojcenie