Kojeni dvojcat kazde zvlast

Sona    09.05.2018, 10:51

Dobry den, mam mesicni dvojcatka a uz si nevim rady s kojenim. Lakracni poradkyne, ktera u me byla pred tydnem mi radila kojit na pozadani. Jenze nakojim jednoho a za 10min se probudi druhy a ja uz nrmam mlicko. Poradkyne rikala, ze mlicka je stale v prsou dostatek, ale vidim, ze dite nepije. Snazim se klokankovat, ale tezko se mi s detmi naraz manipuluje, takze vydrzim max hodinu. Dezi bohuzel 2x denne dokrmuju UM. Kdyz kojim naraz, casto jeden spi a mam pocit, ze mlicko ubyva. Prosim poradte mi, zda kojit kazdeho zvladt, zda z obou prsou nebo druhe prso setrit pro druhe miminko az se probudi? A jsk zvysit tvorbu mlicka? Jsem z Prahy 3. Pokud znate nejakou dobrou poradkyni z Prahy na dvojcata, porafite prosim? Predem dekuju Sona

Milá Soňo,

aj dvojičky je možné dojčiť podľa potrieb detí, táto rada ako taká je správna. Ak máte pocit, že bábätká pri dojčení jedno po druhom nepijú, a to až do tej miery, že musíte dokrmovať, potom toto nie je ani tak otázka toho, že jedno dieťa vypije druhému mlieko, pretože mlieko sa skutočne netvorí na princípe „dotvárania sa mlieka“, nemusí sa čakať, kým sa prsník „naplní“. Odporúčame vám obrátiť sa na poradkyňu pri dojčení, aby ste spoločne vyhodnotili pitie bábätiek, konkrétnu situáciu, ako to teraz vyzerá a vyhodnotili otázky dokrmovania, zvlášť, ak dokrmujete fľašou, aby ste spoločne prešli prakticky, ako dokrmovať laktačnou pomôckou priamo na prsníku, ak je dokrmovanie potrebné:

https://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/ako-dokrmit-priamo-na-prsniku/

Odporúčame vám obrátiť sa na poradkyňu, pani Stuchlíkovú-Machovú z Prahy, ktorá sa vám rada bude venovať a skontaktujte vás aj s mamičkou, s ktorou práve teraz dojčenie dvojičiek rieši a mohli by ste sa aj navzájom podporovať. Obráťte sa na ňu na tomto čísle: +420775176523



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Kojeni dvojcat kazde zvlast