Otlacanie zubkov do prsnika

Viktoria    09.05.2018, 10:58

Dobry den, Mam 2 rocneho syna, ktory sa velmi rad dojci. Ja nie som schopna mu tuto potrebu vzdy v klude naplnit, pretoze po prisati mi tlaci horne zuby do prsnika a po chvilke mi to zacine byt velmi neprijemne. Ostavaju mi po nich odtlacky ako keby ma uhryzol. Pritom nehryzie pocas pitia, len akokeby sa mu nechcelo drzat usta poroadne otvorene a po chvili povoli. Spodne zuby nie su vobec otlacene, vzdy iba norna rada. Najcastejsie sa dojci v lahu, no vyskusali sme rozne polohy, v kazdej to konci rovnako. Zacalo to pocas mojho druheho tehotenstva, tento stav som pripisovala nedostatku mlieka. No uz mam aj druhe 2 mesacne dieta a mlieka mam dost pre oboch. Rada by som este dojcila aj starsieho, lebo to na nom vidno ze mliecko este chce. Akurat neviem ako dlho vydrzim v tejto situacii. Na internete som o tom nic nenasla, preto sa obraciam na vas s prosbou o radu. No ak budem musiet odstavit starsieho, tak tiez neviem ako na to, ked niekolkokrat denne vidi ako sa dojci mladsi syn.

Milá Viktória,

v tejto situácii vám odporúčame skontaktovať sa s poradkyňou pri dojčení osobne:

https://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

pretože samotný fakt, že na dvorci je vidno po dojčení odtlačok horných zúbkov, nespôsobuje ženám bolesti pri dojčení. Odtlačené zúbky pozorujú matky starších detí na dvorci bežne. Mimochodom spodné zúbky by ste nemali mať odtlačené preto, že pri dojčení má dieťatko jazyk ponad spodné zúbky. Ak pociťujete na bradavkách, či dvorcoch bolesť, je možné, že popri tom vidíte odtlačky zúbkov, ale dôvodom tejto bolesti nie sú zúbky, ale pravdepodobne iná príčina, ktorá poškodzuje tkanivo bradaviek a dvorcov a túto príčinu je dôležité riešiť s poradkyňou pri dojčení osobne. Túto situáciu bude možné zlepšiť, nebudete musieť dieťatko odstaviť, je možné, že súčasťou riešenia bude to, aby ste staršie dieťa požiadali, aby pri dojčení nemalo v ústach len bradavku (môžete mu ukázať veľké otvorené ústa pri prisávaní) a aby malo pri dojčení takú polohu, aby neviselo na bradavke, aby bolo viac prisunuté k vášmu telu. Či bude potrebné urobiť aj ďalšie kroky pre preliečenie bradaviek, zistíte v osobnom kontakte s poradkyňou.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Otlacanie zubkov do prsnika