Infekcia bradaviek

Denisa    09.05.2018, 08:01

Dobry den, syna dojcim uz takmer 2 roky a nikdy som nemala problemy s bradavkami. Asi pred mesiacom sa mi pri bradavke urobila trhlina, ktoru som si zacala natierat Infadolanom. Bohuzial moj stav sa velmi zhorsil a preniesol aj na druhu bradavku. Dojcenie je velmi bolestive. Okolo bradaviek mam vela mokvajucich praskliniek a kozu okolo bradavky tmavo cervenu, vysusenu so supajucou sa kozou. Precitala som si, ze by mohlo ist o kvasinkovu infekciu, tak som si zacala bradavky natierat Canestenom, ale vobec sa to nezlepsuje. Som zufala, syn sa chce dojcit, ale ja pri tom pocitujem velku bolest. Pediatricka soor u syna vylucila. Dakujem velmi pekne za odpoved.

Milá Denisa,

pre neskorší nástup bolestivých bradaviek je typické tento typ rán, aký popisujete. V tejto situácii vám odporúčame čo najskôr sa skontaktovať s poradkyňou pri dojčení osobne:

https://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

pretože riešenie tohto stavu bude rýchlejšie, ak budete v opakovanom kontakte s poradkyňou, aby ste mohli dostať na mieru šité odporúčania. Medzičasom si rany na bradavke začnite potierať 1 % roztokom genciánovej violete a prípadné ďalšie rady riešte v kontakte s poradkyňou pri dojčení osobne. Kým sa stretnete s poradkyňou, môžete si v obvyklej dávke celodenne dávať Ibuprofen (Ibalgin). Toto neodstraňuje príčinu bolesti, ale pomôže vám, aby ste vydržali dojčiť, kým zaberú ďalšie postupy.

Odporúčame vám tiež vylúčiť možné príčiny zníženia tvorby mlieka:

https://www.mamila.sk/clanky-o-dojceni/ako-pokracovat-v-dojceni-po-6-mesiaci/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Infekcia bradaviek