Sinupret

Mirka    11.05.2018, 23:01

Dobrý deň, dojčím 33mesačnú dcéru a chcela by som sa spýtať, či môžem užívať pri zápale prínosových dutín liek Sinupret. V príbalovom letáku je napísané, že sa nesmie užívať v tehotenstve a pri dojčení.. Mám ešte jednu otázku. Po 30tich mesiacoch po pôrode som dostala menštruáciu a v súvislosti s ňou v priebehu cyklu ma niekoľko dní bolia bradavky pri prisatí a pri spustení mlieka. S príchodom menštruácie sa bolesť stratí. Opakuje sa to pri zatiaľ každom cykle. Je toto normálne? Ďakujem pekne za odpoveď. Mirka

Milá Mirka,

z hľadiska dojčenia je pre vaše dieťatko aj pre vaše zdravie bezpečnejšie, ak budete popri tejto liečbe pokračovať v dojčení. Prečítajte si aj tento článok o tom, aké prostriedky môže pre zmiernenie príznakov ochorenia použiť dojčiaca žena pri nachladnutí a kašli:

https://www.mamila.sk/clanky-o-dojceni/dojcenie-a-prechladnutie/

Mnohé ženy počas menštruačného cyklu pociťujú zmenu citlivosti bradaviek, najčastejšie vo fáze od ovulácie do menštruácie. Toto je normálne a nie je potrebné to nijako riešiť. Ak by išlo o bolesť, ktorú potrebujete riešiť, pretože vám uberá chuť dojčiť alebo je vyslovene nepríjemná, odporúčame vám dávať si pri prisávaní dieťatka pozor na to, aby sa prisávalo s veľkou otvorenou puskou a aby bolo pritiahnuté pri dojčení k vášmu telu (aj pri nočnom dojčení).



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok