Livostin proti alergii počas dojčenia

Miriama    14.05.2018, 11:01

Dobrý deň, mám 5 mesačnú dcérku, výlučne dojčenú. V posledných dňoch sa mi objavili príznaky alergie (senná nádcha), v lekárni mi odporučili sprej do nosa aj očí LIVOSTIN. Chcela by som sa opýtať, či sa môže užívať počas dojčenia, resp. čo by ste mi odporúčali na zmiernenie príznakov (kýchanie, svrbenie nosa, očí). Ďakujem za Vašu odpoveď.

Milá Miriama,

z hľadiska dojčenia je pre vaše bábätko aj pre vás bezpečnejšie pokračovať v dojčení, ide o lokálnu aplikáciu, materské mlieko toto nijako neovplyvní. Z hľadiska potláčania príznakov alergie si dajte pozor na antihistaminiká, ktoré by ste mali užívať v tabletkovej forme. Vtedy majú potenciál znížiť tvorbu mlieka, preto pre potlačenie alergie najskôr odporúčame vyčerpať možnosti lokálnej liečby (spreje, kvapky), ktoré neovplyvňujú tvorbu ani zloženie materského mlieka.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Livostin proti alergii počas dojčenia