Lieky Ozzion 40mg

Marcela    17.05.2018, 19:51

Dobrý deň, Po vyšetrení na gastro mi lekár predpísal lieky Ozzion 40mg 1xdenne. Syn má 10 mesiacov a je dojčených. MM tvorí 90% jeho stravy. Chcem sa spytat, či horeuvedeny liek je kompatibilný s dojčením, alebo mám lekára poprosiť o predpisanie iného lieku, ktorý môžem užívať aj pri dojčení. Ďakujem.

Milá Marcela,

podobne ako pri väčšine liekov aj pri pantoprazole je bezpečné dojčiť. Pri tomto lieku je to o to bezpečnejšie, že aj to veľmi maličké množstvo lieku, ktoré sa do materského mlieka môže dostať, kyselina v žalúdku bábätka okamžite zničí. Takže, bez obáv pokračujte v dojčení a zároveň užívajte potrebné lieky. O to viac, že váš synček má už 10 mesiacov, pretože tento liek nepredstavuje žiadne riziko, a váš synček dojčenie potrebuje (a to, že dojčenie poskytuje takmer 100 % potravy dieťaťa v tomto veku je úplne normálne).



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Lieky Ozzion 40mg