Priberanie

Zuzana    17.05.2018, 20:05

Dobry den chcem sa vas opytat ci vaha 11 mesacneho chlapca 7700g je v poriadku 74cm.uz som vam pisala je dojceny a prikrmovany .materske mlieko pije na poziadanie stale.teraz prekonal kiahne a hned zatym 6 chorobu .bola som dnes na poradni a vraj pribral len ani nie 100g za mesiac.tomu ze nechcel velmi jest bol neustale na prsniku mohol tak malo pribrat? Moje mlieko je asi ako voda tym padom ked tam bol taky prirastok.pediater mi nic k tomu nepovedal vravela ze ma podrazdene dasna ze ho trapia aj zubky.dakujem pekne za odpoved ..ma moje mlieko este nejake latky ktore dietatko potrebuje aj ak ma taketo prirastky.ostatne mesiace priberal okolo350 az 400 g vravela ze ak nekonzumuje inu mliecnu formu tak tak deti dojcene priberaju.este raz dakujem

Milá Zuzana,

vaše dieťatko za posledný mesiac podľa vašich posledných otázok z našej poradne prekonalo dve veľmi nepríjemné choroby, ktoré ho veľmi zaťažili. Je obdivuhodné, že vôbec niečo pribral. Priberanie bábätiek sa na pravidelných kontrolách u pediatrov hodnotí z jediného dôvodu: ak dieťa nepriberá, môže to naznačovať, že je choré a pediater sledovaním hmotnostných prírastkov má tak šancu skoro prísť na to, že dieťa nie je v poriadku a možno potrebuje ošetrenie alebo liečbu. Váš lekár vie, že vaše dieťa bolo vážne choré a že tento stav pretrváva už dlhšie než mesiac. Jeho nízky hmotnostný prírastok je preto jednoducho vysvetliteľný tým, že synček bol chorý a neznamená žiadnu inú skrytú, neliečenú chorobu. A rozhodne nie je dôvodom na pochybnosti o materskom mlieku, ktoré tomuto dieťaťu pomohlo rýchlejšie sa dostať z vážnych chorôb tak, že ešte stále si uchovalo dosť energie na to, aby aj pribralo. Vaše mlieko nie je ako voda .Vaše mlieko je tekuté zlato, ktoré pomohlo vášmu synčekovi dostať sa  z ochorení, ktoré iné deti v tomto veku bez pomoci dojčením znášajú veľmi ťažko a poskytovalo a poskytuje mu všetky potrebné látky z hľadiska výživy a vyše 1200 látok, ktoré nikde inde nemá šancu získať. Pokračujte v dojčení. Keď synček vyzdravie a už bude v tomto smere v poriadku, začne znova lepšie priberať.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok