Vyrazky

Hedviga    28.05.2018, 07:26

Dobry den, chcela by som sa opytat, syna kojim uz 4m bez problemov, avsak zacali sa mi vyhadzovat len po prsnikoch vyrazky, nieco ako vredy, ktore nasledne puknu ostane po nich "dierka" a potom ked sa to zahoji jazva, neboli to, nesvrbi, nemokva.. gynekolog povedal ze to mam kvoli dojceniu, ze sa mi tam nieco upchava nejake cievky, ked dokojim prejde to. Stretli ste sa uz s tym?

Milá Hedviga,

dojčenie sa mylne považuje za vinné za všetko, čo sa deje v živote ženy alebo jej bábätka. Ako sa dá vysvetliť, že tieto vyrážky sa vám tvoria z dojčenia, ak ste 4 mesiace dojčili bez vyrážok? Navyše, ak by to spôsobovalo naozaj dojčenie, prečo takéto vyrážky nemajú aj ostatné dojčiace ženy? Nehovoriac o tom, že je skutočne náročné vysvetliť, ako môže fakt, že žena dojčí, súvisieť s upchávaním cievok. Kožné problémy nie je možné diagnostikovať na diaľku, prosím pošlite nám fotku toho, ako to vyzerá na emailovú adresu dojcenie@mamila.sk a napíšte aj ako dlho už táto situácia trvá.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok