Vypadávanie vlasov

Lucia    01.06.2018, 13:24

Dobrý deň, mám 4,5 mesačného synčeka,ktorého výlučne kojím z prsníka. Posledné 2 mesiace ma trápi nadmerné vypadávanie vlasov (doslova obrovské guče po každom umytí a česaní). Chcem sa preto spýtať, či môžem používať placentu v ampulkách (Gestil placenta),ktorá sa aplikuje ku korienkom po každom umytí vlasov, či to nejakým spôsobom neovplyvní mliečko. Vopred veľmi pekne ďakujem.

Milá Lucia,

z hľadiska dojčenia nie je problém, aby ste používali spomínaný prípravok, ide o lokálnu aplikáciu, do krvi a teda do materského mlieka sa nedostane vôbec nič.

Okrem toho je však dôležité vedieť, že vypadávanie vlasov v tomto období po pôrode (a to relatívne veľkého množstva vlasov), ktoré zažívajú matky po pôrode, sa neskôr zlepší aj bez "liečby". Vypadávanie vlasov nesúvisí s dojčením.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Vypadávanie vlasov