Dieta a dojčenie

Soňa    03.06.2018, 10:07

Dobry den prajem, mam trojtyzdnove babatko ktore plne dojcim, chcela som sa opytat ci je mozne pocas dojcenia drzat bielkovinovu dietu (instantne jedla) pocas tehotenstva som velmi pribrala a necitim sa komfortne avsak nechcem ohrozit mlieko a dojcenie. Babatko chcem plne dojcit co najdlhsie to pojde, zaujima ma ci je mozne zacat dietu takto skoro alebo este povkat, popripade ci je vobec vhodna. Dakujem krasne za odpoveď

Milá Soňa,

ak sa rozhodnete pre diétu, môžete pokračovať v dojčení, platia tie isté princípy, ako v týchto odkazoch:

https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/chudnutie-sport/

https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=2756

Jediné, čo skúste zvážiť je, či sa v dôsledku diéty nebudete cítiť vyčerpaná a či toto nebude znižovať vašu ochotu starať sa o bábätko a dojčiť ho. Inak pre dojčiace ženy platia rovnaké princípy chudnutia ako pri iných ľuďoch. To, že matka dojčí, neznamená, že by pre ňu platili iné pravidlá.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Dieta a dojčenie