Horní zuby v bradavce

Eva    08.06.2018, 14:53

Dobrý den, dcera 22m kojena tandem s 2,5m pri sání chytí bradavku tak, že v ní mám poté obtisknuty jeji horní zuby, což bolí. Situace je taková druhý den. Asi před 14 dny při kojení kousala, cíleně, čekala co udělám, toho už jsme se zbavily. Díky za pomoc.

Milá Evo,

mnohé ženy popisujú, že po dojčení starších detí majú na dvorci bradavky otlačené stopy horných zúbkov. Z vášho popisu nie je zrejmé, či je novým príznakom to, že cítite na týchto odtlačkoch bolesť alebo aj to, že sa začali tieto odtlačky na dvorcoch objavovať.

Ak ste doteraz pri dojčení staršej dcérky odtlačky po zúbkoch nepozorovali a objavili sa teraz pred dvoma dňami a bolí to, potom je možné, že dcérka zmenila polohu pri dojčení. Môžete ju pri dojčení pridržiavať bližšie k vášmu telu, tak, aby mala hlavičku viac v záklone a môžete ju pred prisatím požiadať, aby otvorila veľké ústa (môžete ju vyzvať, aby sa pozrela na vás a otvoriť veľké ústa, ako keby ste jej chceli pomôcť otvárať veľké ústa pri jedení jedla). Ak by toto nepomohlo, alebo ak ste odtlačky po zúbkoch mávali aj doteraz, ale teraz pociťujete bolesť, je možné, že je potrebné urobiť viac pre preliečenie bradaviek: https://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/boli-to/

S týmito riešeniami by vám mala pomôcť poradkyňa pri dojčení osobne:

https://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

a to aj preto, že riešenie situácie si možno bude vyžadovať aj úpravu dojčenia mladšieho bábätka.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Horní zuby v bradavce