Ako odnaučiť zaspávať dieťa s fľaškou

Martina    12.06.2018, 15:16

Dobry den. Maly ma 16mesiacov a zaspava ze si.cuca.flasku s vodou a v noci tiez sa.casto budi dam mu flasku, pocuca a zaspi dalej...no vypije strasne vela vody cez.noc a musim ho aj dvakrat v noci prebalovat...ako ho od toho odnaucit a kedy?dakujem pekne za.odpoved

Milá Martina,

deti majú prirodzenú potrebu v rannom veku dostávať pomoc pri prechode z jedného spánkového cyklu do druhého. Ak chcete túto situáciu zmeniť, tak potrebuje nájsť náhradný spôsob, ako vášmu synčekovi pomôcť, aby prechod z jedného spánkového cyklu do druhého zvládal. Je to otázkou pripravenosti rodiča nájsť tieto nové spôsoby ako aj pripravenosti dieťatka tieto nové spôsoby akceptovať. Zmenu je najjednoduchšie urobiť, ak sa realizuje v správnom čase vzájomnej pripravenosti a na základe dôkladného poznania správania a pocitov vášho dieťatka. Vaše dieťa tiež veľmi dobre pozná váš pediater, skúste sa pri získavaní nápadov na realizáciu zmeny obrátiť naňho.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Ako odnaučiť zaspávať dieťa s fľaškou