Dojcenie a bezna strava

Viktoria    16.06.2018, 14:38

Dobry den. Chcela by som sa spytat.. Dcera ma 2 roky. Ma alergiu na vselico mozne, vratane mlieka. Aj preto ju este stale kojim. A to tak, ze aj 10krat za den, vzdy ked si vypyta.. Niekedy ani poriadne za cely den nic nezje, len sa dojci. Je to normalne? Staci jej moje mlieko v takomto veku? Zasyti ju to? Dakujem velmi pekne za odpoved

Milá Viktória,

je veľmi dôležité, že svoju dcérku dojčíte a máte pravdu, v prípade, že je alergička, je to o to dôležitejšie a je dôležité, aby dcérka mala možnosť dojčiť sa až do prirodzeného odstavenia. Mnohé deti v tomto veku sa dojčia 10-krát za deň, mnohé sa dojčia ešte omnoho častejšie, práve v dvoch rokoch väčšina matiek popisuje dojčenie svojich detí ako dojčenie vo fáze „závisláka“. Toto samo o sebe je v poriadku. Možnosť prisávať sa a dojčiť sa nemusíte dcérke nijako obmedzovať, to, že bude často na prsníku nemá súvis s tým, ako bude ochotná jesť tuhú stravu. Sledujte jej priberanie, vylučovanie stolice a moču a podľa toho sa orientujte vo vašej snahe zamerať sa na príkrmy a pitie vody z hrnčeka. V prípade, že by ste pozorovali, že dcérka príkrmov nespapá dostatok, môžete sa pokúsiť zvýšiť jej záujem opatreniami, o ktorých hovorí táto otázka z poradne:

https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=5881

a rovnako by mohlo mať zmysel dať dcérke skontrolovať hladiny železa a zinku.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Dojcenie a bezna strava