Synček sa budí čoraz častejšie.. je to mliečkom?

kristina1818    08.11.2012, 06:06

Od narodenia malého kojím, aj keď cez klobúčik, lebo bez nich sa malý nechcel prisať... Pred tým spinkal krásne a budil sa vždy každé tri hodinky alebo dve a pol no posledný týždeN sa budí čoraz v kratších intervaloch a plače.. niekedy aj každú hodinu a potom nechce zaspať.. len na rukách.. pri papaní mi častokrát po nejakých 10 minútach zaspí a ked ho nutim papat a budim tak vypluva mliecko alebo sa mi potom pogrcka.. neviem teda ci moze byt dovod jeho casteho vstavania moje mliecko? len si myslim ze keby bol hladny alebo mal koliky tak by plakal aj na rukach nie? dakujem za odpoved

MIlá Kristina,

nie je jednoduché posúdiť, čo presne sa deje, bez pozorovania dojčenia. Skontaktujte sa s poradkyňou pri dojčení, pretože váša situácia si vyžaduje praktickú pomoc.

Potrebujte urobiť niekoľko krokov, prvý a najdôležitejší z nich je prestať používať klobúčiky:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/ked-sa-dieta-neprisava/

Pretože bábätko prisaté na klobúčiku v skutočnosti nie je prisaté na prsníku a aj bábätko, ktoré sa neprisáva, je možné naučiť prisávať sa priamo na prsník.

Okrem toho, klobúčk z dlhodobého hľadiska znižuje tvorbu mlieka, čo sa môže prejaviť v správaní na prsníku a neskôr môže viesť k potrebe riešiť zníženú tvorbu mlieka.

To, že bábätko zaspáva na rukách, je v poriadku, ale ostatné aspekty dojčenia by bolo vhodné skontrolovať. Vaše mlieko nie je príčinou častého budenia.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Synček sa budí čoraz častejšie.. je to mliečkom?