Doplnok stravy phytochi

Barbora    22.06.2018, 19:16

Dobrý deň, rada by som sa poradila či je bezpečné užívať počas dojčenia doplnok stravy PHYTOCHI, ktorí som užívala pred otehotnením z dôvodu zníženia stresu a psychickej vyčerpanosti. Na obale výrobku je uvedené, že produkt nie je určený pre tehotné a dojčiace ženy ale na internete som našla informáciu, že je to z dôvodu nedostatku dôkazov o používaní niektorých zložiek (Curcuma longa, Panax quiguefolius, notoginseng a Glycyrrhiza uralensis). Phytochi mi v minulosti veľmi pomohol preto by som chcela vedieť či ho môžem bezpečne používať aj počas dojčenia. Moje dieťa má 3 týždne a s kojením nemáme iné problémy. Ďakujem pekne za odpoveď.

Milá Barbara,

z hľadiska dojčenia pri užívaní tohto prípravku nie je problém pokračovať v dojčení. Táto veta, ktorá je na letáku uvedená, je ochranou firmy vyrábajúcej daný produkt a tiež ukážkou toho, ako málo sú cenené dojčiace matky na to, aby sa tým daná firma seriózne zaoberala. Je na škodu veci, že pohodlnosť takýchto firiem a snaha chrániť sám seba následne vytvára dojem, že dojčiace matky nemôžu v prípade choroby užívať nič, čo nie je pravda.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Doplnok stravy phytochi