Navrat k plnemu dojceniu

Dominika    29.11.2012, 14:06

Dobry den, moj syncek ma tri mesiace, od druheho mesiaca sme museli zacat prikrmovat pretoze za prvy mesiac velmi schudol a tak sme usudili ze nemam dost mliecka. Skusili sme vsetky rady na vasej stranke aj rady laktacnej poradkyne na zvysenie mnozstva mliecka ale myslim ze stale nemam dost. Teraz je vsak situacia taka, ze maly sa napapa z prsnikov a ak je este hladny (place), dostane UM. Teraz dostava na jedno kojenie asi 60ml, aj ked podla toho kolko toho vygrcka mam pocit ze by mu toho stacilo menej. Teraz pribera pomerne rychlo, tak by som rada to mnozstvo UM znizila a radsej mu dala castejsie MM. Problem vsak je ze aj ked maly dopapa tych 60 ml, nedajboze mu hadicku vytiahnut skor, strasne place-teda chce viac. Ked mu dame viac, tak po dopapani uz neplace ale cele "repete" vygrcka. Inak sme rodili doma, sme koza na kozu kazdy den, prsnik dostane vzdy ked si vypyta...dala by som vsetko za to aby sa pre nas kojenie stalo radostou a nie "bojom" .prosim poradte. Vdaka

Milá Dominika,

nie je jednoduché riešiť takúto otázku cez internet, špeciálne, keď nie je úplne zrejmé, ktoré všetky kroky ste podnikli na zvýšenie tvorby mlieka.  Ako priberá vaše bábätko?

Toto by chcelo osobný konktatk s poradkyňou pri dojčení tak, aby ste spolu prešli body z týchto dvoch protokolov:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/slabe-priberanie-dietata/

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/dieta-prestalo-priberat/

Ak by ste skutočne robili úplne všetky kroky, vrátane správnej polohy a odstránili ste všetky možné body, ktoré môžu spôsobovať nižšiu tvorbu mlieka, potom je dobré vedieť, že zásadná zmena môže prísť okolo 4 mesiaca, keď budete môcť umelé mlieko a laktačnú pomôcku nahradiť príkrmami a budete môcť postupne prejsť len na systém dojčenie a príkrmy.

Na túto tému si viac môžete prečítať tu:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=738

a tiež tu - tieto body by ste mohli začať robiť od 4. mesiaca:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=733



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Navrat k plnemu dojceniu