Mlieko sa tvorí len v jednom prsníku

Katarína    30.11.2012, 16:39

Dobrý deň, prosim vás, mam 8.mesačné dieťatko a v poslednej dobe sa mi zacalo tvorit mlieko len v jednom prsniku, pocas dna citim, ked sa mi prsia nalievaju a jeden je uplne plny a druhy viditelne mensi a prazdny.zmena nastala, ked zacal naplno jest prikrm, pocas dna velmi uz nechce pit mliecko, co ma mrzi.takze pije rano, vecer a v noci. co mozem pre to urobit, aby sa ma opat nalievali oba prsniky? na dojceni mi velmi zalezi, prve dietatko som dojcila 2 roky a bojim sa, aby sa mi dietatko neodstavilo.je mozne dojcit len z jedneho prsnika?

Milá Katarína,

vaše dieťatko odmieta jeden prsník s najväčšou pravdepodobnosťou preto, že sa v danom prsníku tvorí menej mlieka a tok mlieka z neho je pomalý. Toto je možné zmeniť a stojí to za to. Riešením je zvýšiť tvorbu mlieka podľa bodu 7. v materiály o zvyšovaní tvorby mlieka:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/slabe-priberanie-dietata/

Samozrejme, že je možné aj dlhodobé dojčenie z jedného prsníka.
Vaša otázka je rovnaká ako podobné otázky bez ohľadu na to, v akom veku bábätka ich mamičky položili. Prečítajte si ich:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=47

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=96
 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Mlieko sa tvorí len v jednom prsníku