Dojčenie každé 4hodiny

Ingrid    12.01.2019, 19:07

Dobrý deň, mám 3mesacnu dcerku,je iba plne kojena,bradavky mam v poriadku nic ja nebolí ale trapi ma vec ohľadne kojenia. Papavala každé dve hodinky väčšinou ale teraz týždeň uz zacala pýtať az po 4roch niekedy aj 5tich hodinách,cez den sa napapa z oboch prs, tok mám asi silný lebo ked mi roztaha jedno,z druhého tečie tiež , niekedy az strieka.neviem ci to mlieko mám nejak zadržiavať alebo to nevadí? No a napapa sa do 10-15 minút ,potom je spokojná, tak hodinku a pol až dve,je usmievavá, hravá,ukecana..a ďalší cas do ďalšieho kojenia prespi. Ked náhodou sa zobudí skor a ja ju priilozim strašne sa rozplače na prsu,je jedovatá,tak ju musim ukľudniť a zase zaspí a az po tom ďalšom prebudení je usmiata a pyta si papať a všetko jeok. Že saje je vidieť a aj pocut a prsia tiez mam pekne vyprázdnené. uz 2x sa nám stalo ze aj pri odtrhnutí vygrcla mlieko,predtym to nebolo. Plienky na mokré pravidelne aj 10x denne a kaka každý deň 2 az 4x. Chcem sw spýtať je to v poriadku ? Ze tolko prespí a tak dlho trva interval medzi kojenim? Mám byt spokojná?Za odpoveď vopred ďakujem. Pekny deň.

Milá Ingrid,

v tejto situácii je kľúčové pozrieť sa spoločne s poradkyňou pri dojčení na dojčenie osobne:

https://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

pretože pre získanie odpovede na vaše otázky by bolo dôležité vyhodnotiť pitie bábätka na prsníku a jeho správanie sa na prsníku. Ak by sa správanie vášho bábätka počas dojčenia podobalo na to, čo popisujú matky v úvode tohto článku:

https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/odmietanie-dojcenia/

potom by ste spoločne s poradkyňou pri dojčení mali postupovať pri riešení tejto situácie podľa návodu, ktorý nájdete ďalej v článku s tým, že by ste spoločne s poradkyňou vypracovali postup šitý na mieru vašej konkrétnej situácii. Vzhľadom na otázku, ktorú ste zasielali do našej poradne pred ôsmimi dňami:

https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=7465

v ktorej popisujete bolestivé dojčenie (nesprávne prisatie bábätka) a to, že bábätko začalo prespávať dlhé úseky v noci a že bábätko je pri dojčení nespokojné s tokom mlieka, je vysoko pravdepodobné, že táto situácia súvisí s reakciou bábätka na zníženie tvorby mlieka a aj preto vám odporúčame čo najskôr sa stretnúť s poradkyňou pri dojčení.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Dojčenie každé 4hodiny