ABKM a neocate

Janka    05.12.2012, 13:34

Mam dotaz na alergiu na kravske mlieko. Minuly tyzden jsme s dcerkou skoncili v nemocnici, mala odmietala zcela pit z prsniku, ja mala mlieka moc. Ona ma alergiu na KM, ja vobec nepijem ani nejem mliecne vyrobky, uz vyse dvoch mesiacov, bohuzel ona ma stalelienovitu stolicku, nepribera, ekzem, je nespokojna, mlieka dle vazeni vypije mnoho, dle lekara je nutno prejst z kojenia na mlieko neocate, dostali jsme ho v nemocnici, uz je male lepe, hlien skoro neni, dle lekara uz nebudem moci kojit, preto, ze mala ma tazku formu alergie a zcela ponicenu sliznici creva. Ja mu oponovala, ze materske mlieko je por crevo to najlepsie, on mi povedal, ze ano, ale pouze v pripade, kdy je v poriadku sliznice, ze mala je na tom nyni tak spatne, ze se ji zapal bude hojit dele. Aky je vas nazor. Vraj v zapalenom crevu se stejne imunita nemuze tvorit, ba naopak, babetko je na tom horsi.Dekujiem

Milá Janka,


vo vašom prípade by bolo dobré prebrať jednotlivé detaily toho, čo popisujete detailnejšie, a bolo by jednoduchšie komunikovať tieto detaily cez email, takže ak máte chuť napíšte nám na dojcenie@mamila.sk. Do emailu nám napíšte aj vek dcérky, ten je veľmi dôležitý.


V každom prípade, dávať umelé mlieko nie je riešením a už vôbec nie dobrým riešením. Pre budúcu imunitu je mimoriadne dôležité, aby vaša dcérka bola dojčená. Riešenie je v zlepšení dojčenia a hľadaní príčin toho, čo sa deje.


Hlien v stolici výlučne dojčeného dieťaťa, ktoré dobre priberá a nemá iný problém, nie je niečo, čo treba riešiť.


Čo sa týka toho, že vaša dcérka nepriberá: úplne prvým krokom by bolo pozorovaním dojčenia zistiť, ako na prsníku pije. Je možné, že veľká časť toho, čo popisujete by sa dala zlepšiť zvýšením príjmu materského mlieka. Toto je vo vašom prípade pravdepodobne kľúčové:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/slabe-priberanie-dietata/


Je možné, že pre nepriberanie existujú aj ďalšie príčiny, ktoré sa dajú odstrániť:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/dieta-prestalo-priberat/


Prečítajte si tiež prosím túto odpoveď z poradne, ktorá sa venuje podobnej otázke: http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=404



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > ABKM a neocate