Spatne prisati a preference jednoho prsu

Eva    11.12.2012, 21:56

Mam dvoumesicniho chlapecka, ktery byl od porodu vyhradne kojeny. Uz od zacatku chtel pit velmi casto, vetsinou casteji nez po dvou hodinach. Mel zezacatku prblemy s bolestmi briska a pitim se i uklidnoval. Bolesti briska ho oomalu opousteji,ale tak pred dvema tydny zacal pri piti hlasite malskat - nema poradne prisatou bradavku k patru a nahani si tam s mlickem i vzduch a mlicko mu vyteka koutkem ust. Je velice neklidny a neda se k prsu prilozit lepe. navic zacal odmitat pit z leveho prsu, ktere mam mene nalite a mlicko z nej tece pomaleji.

Milá Eva,

spojte sa s laktačnou poradkyňou, pretože toto treba riešiť v osobnom kontakte. Cez internet nie je možné presne posúdiť, čo sa deje, ale je možné, že ide o zníženie tok mlieka a že základom riešenia by bolo zvýšenie tvorby mlieka (a tým aj toku mlieka), čo by riešilo aj otázku preferencie jedného prsníka.

Prečítajte si tieto predchádzajúce odpovede na veľmi podobné otázky:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=96

Tvorba mlieka v oboch prsníkoch každej matky je rôzna. V jednom prsníku sa môže tvoriť viac mlieka, v druhom menej. To je normálne. Rozdiel v tvorbe mlieka v oboch prsníkoch môže byť buď malý, a preto si ho mnohé matky nevšimnú. Alebo môže byť väčší tak, ako ho popisujete vy. Keď sa bábätko na prsník prisaje, párkrát potiahne a potom sa odtiahne, prípadne potom plače, môže to znamenať, že tok mlieka na prsníku nie je dostatočný. Riešenie spočíva v úprave polohy a prisatia bábätka tak, aby dokázalo efektívne sať a piť mlieko. Je dobré, aby ste sa snažili prikladať bábätko na oba prsníky (aj ten, ktorý odmieta), ďalej aby ste zvýšili tvorbu mlieka, a tým aj zvýšili ochotu bábätka zostať na prsníku a piť. Odporučili by sme vám preto, aby ste sa zamerali na zvýšenie tvorby mlieka tak, ako je to uvedené v týchto krokoch:
1) Pomôže vám, ak s pomocou poradkyne pri dojčení zlepšíte polohu a prisatie bábätka tak, aby získavalo čo najväčšie množstvo mlieka:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/ako-sa-dieta-prisava/
2) Aby vaše bábätko vypilo viac mlieka, vyskúšajte stláčanie prsníka, ktoré vám poradkyňa ukáže:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/stlacanie-prsnika/
3) Potom je potrebné bylinkami a inými prostriedkami zvýšiť tvorbu mlieka:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/slabe-priberanie-dietata/
Odporúčame vám, aby ste si zo zoznamu poradkýň vybrali poradkyňu, ktorá vám priamo ukáže spomínané postupy, ktoré vám môžu pomôcť:

http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

Pozrite si prosím tento materiál o štrajku:Ako prekonať „štrajk“ v dojčení>



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Spatne prisati a preference jednoho prsu