Pitie so slamkou

Andrea    31.08.2018, 13:11

Ahojte, mame 21 mesacneho synceka, dojceneho na poziadanie, bez cumlika a bez flasky. Chcem sa spytat, ci by nejak negativne ovplyvnilo dojcenie, ak by sa naucil tekutiny pit si slamkou? Normalne pije z poharika, ale hlavne ked cestujeme alebo sme vonku sa mi to zda praktickejsie, keby to vedel, no dojcenie nechcem ohrozit. Dakujem a prajem este pekny zvysok sviatkov. Andrea

Milá Andrea,

skúsenosti s pitím so slamkou môžu byť rôzne, podľa toho, ako dobre je dojčenie ustanovené a ako dobre dieťa pije. Pravdepodobne to závisí aj od frekvencie používania, od toho, čo ešte iné dieťa dostáva a aj od toho, aká je situácia matky, sú ženy, ktoré reagujú na to, že dieťa začalo piť cez slamku bolesťami bradaviek. Čím mladšie je bábätko, tým väčšia pravdepodobnosť, že pitie slamkou nemusí byť pre dojčenie úplne priaznivé. A v konečnom dôsledku sa bábätko potrebuje naučiť piť z pohárika, ako to bude robiť v dospelosti. Odporúčame vám preto zvážiť všetky možnosti a ak sa rozhodnete slamku používať, pravdepodobne bude vhodné používať ju len v nevyhnutných prípadoch.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Pitie so slamkou