Večer začal odmietať psník, prečo?

Romana    29.12.2012, 21:07

Dobrý den, mám 3 mesačného syna, zatial plne dojčeného aj ked, pred 5timy dnami som zacala užívat antikoncepciu, uplne cítim, že sa mi znížila tvorba mlieka, predtým som sa budila že mám mokré tričko od mlieka, a teraz to tak nie je, ale hlavne ide o to, že cez den pekne papá nieje žiaden problém ale večer po kúpaní ked ho dojčím, začne sa odtahovat, ako na jednom tak i na druhom prsíku stále prikladám, prikladám s nič, pritom ked si stlačím prsnik tak mi mlieko ide, ale on sa nechce prisat a ked sa prisaje hned si odtiahne hlavu a velmi place tak som si myslela ze mám malo mlieka, a tak 5.den dokrmujeme ale len vecer vypije este 90ml Nutrilonu, odgrgne a hned zaspí, prespí potom 7h vkuse, čo predtým nie, chodí spávat o siedmej, ale potom ak sa zobudí po 7mich hodinách tak je skoro každú hodinu hore a papá, no to mi nevadí som len rada, ale neviem ako zmenit to, aby sme vecer nemuseli dokrmovat, pijem aj caje pre dojciace matky zacala som brat aj homeopatiká Ricinus, vraj to je na mlieko, je potrebné zvýšit produkciu mlieka? Ako ho mám odstavit od UM? A este jedná otázočka, od kedy dávame večer Nutrilon, ešte nema stolicu, predtým mal 3x den praženicovitú, vetry má. Dakujem pekne za vašu odpoved.

Milá Romana,

z toho, čo píšete, je zrejmé, že sa vám znížila tvorba mlieka. Všetky prejavy, ktoré popisujete, na to poukazujú, hoci jednoznačne by sa to dalo vyhodnotiť až pri pozorovaní dojčenia. V prvom rade je dôležité odstrániť príčinu, prečo sa tak stalo. Prejdite si tento dokument a odstráňte, čo sa odstrániť dá:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/dieta-prestalo-priberat/

Jednou z častých príčin, pre ktoré sa zníži tvorba mlieka, je u niektorých matiek začatie užívania hormonálnej antikoncepcie. Keďže toto spomínate, ako prvý krok vysaďte antikoncepciu, môžete to urobiť zo dňa na deň, bez toho, aby ste dobrali všetky tabletky v danom mesiaci.

Ďalej je dôžité, aby ste prestali používať fľašku - ak je dokrmovanie skutočne potrebné, tak dokrm dávajte laktačnou pomôckou na prsníku, aby sa k celej situácii nepridružilo ešte aj neskoršie odmietanie prsníka.

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/ako-dokrmit-priamo-na-prsniku/

Bolo by ideálne, keby vám toto poradkyňa pri dojčení ukázala, a zároveň vyhodnotila dojčenie a povedala vám, ako ďalej postupovať.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Večer začal odmietať psník, prečo?