Hrčka v prsníku

Veronika    02.01.2013, 18:50

Milá mamila, mám 13 mesačnú dcéru, s dojčením problém nemáme, ale mám už asi 8-9 mesiacov v pravom prsníku hrču, Nebolí, nie je zapálená, je trojuholníkového tvaru smerom k bradavke, v hornom vonkajšom kvadrante. Nerobí mi žiadne problémy, len by som chcela vedieť, či je to v poriadku, či zmizne, keď skončím dojčenie (mám v pláne až do samoodstavenia). Niekedy je väčšia a tvrdšia, niekedy, keď malá dobre vypapá prsník, tak sa zmenší a zmäkne, ale nezmizne nikdy. Malá papá veľmi často - cca 10x cez deň a 10x v noci, väčšinou sú to ale len také cucnutia na upokojenie. Dosť mi pomáha, keď dám malú na futbalovú polohu, ale udržať 13mesačné šidlo v tej polohe je dosť ťažké. pri predchádzajúcich deťoch som tento problém nemala. Ďakujem za odpoveď.

Milá Veronika,

hrčka, ktorú popisujete, aj vzhľadom na popis, aj na to, ako dlho ju v prsníku máte, si zaslúži skontrolovať a vyšetriť, aby sa zistilo, o akú hrčku ide. Toto nie je cez internet možné. Choďte k svojmu gynekológovi.

Bez vyšetrenia nie je možné povedať, čo ďalej treba s hrčkou robiť. Ak budete mať výsledky vyšetrenia a budete sa chcieť poradiť, napíšte nám znovu.
 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Hrčka v prsníku