Senovka a benedikt

Erika    02.01.2013, 19:01

Dobry den, chcem sa spypat ci mozem dolhodobo uzivat pri dojceni tabletky senovky a benediktu. Ci to nema nejaky zly vplyv, pripadne navykovy ucinok na babetko, nakolko predpokladam ze sa ten caj vstrebava aj do mlieka.Behom mesiaca uzivam uz 2 krat tieto tabletky, nakolko mam problem s tvorbou mlieka.Uzivam ich podla odporucania 3 krat denne po 3 tobolky.Chcela by som tieto tabletky uzivat dlhodobo, ak bude treba aj pocas celej doby kojenia, je to mozne?A ak ano treba uzivat davky ako som pisala, alebo ma vplyv na tvorbu mlieka aj mensie davkovanie? Syn má 9,5tyzdna a chcela by som ho kojit aspon dovtedy kym nezacneme davat prikrmy ak to bude ovsem mozne,vzhladom na tu tvorbu mlieka.Za odpoved dakujem.

Milá Erika,

pokračujte v užívaní senovky a benediktu, ak bude treba aj počas celej doby dojčenia. Minimálne ich užívajte do doby, kým bábätko začne jesť príkrmy, potom sa dá prípadné zníženie tvorby mlieka v dôsledku ich neužívania vykryť jedlom, ktoré bude bábätko papať. Ale ak to bude potrebné, užívajte ich aj potom.

3 kapsule trikrát denne je štandardné dávkovanie a ak to funguje, tak ho nemeňte.

Výlučné dojčenie má obrovskú cenu a ak je toto pre vás možné vďaka užívaniu týchto kapsúl, tak potom ďalej robte to, čo robíte.

Ohľadne účinku na bábätko sa nemusíte strachovať, do materského mlieka sa dostáva len nepatrné množstvo a niet dôvod na obavy.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Senovka a benedikt