Zvysenie tvorby pomocou homeopatik

Michaela    10.02.2020, 21:39

Dobry vecer. Chcela by som zvysit tvorbu MM. Na internete som nasla okrem senovky a benedikta ako podporu zvysenia Ricinus Communis 5CH. Hladala som na internete ako sa davkuje a pise v riedeni 5CH ale nerozumiem absolutne co znamena 5CH. Neskor som aj objavila na stranke magister.sk ze je to na zastavenie tvorby mlieka. Prosim Vas vedeli by ste mi vysvetlit co znamena 5CH a ako presne ho uzivat? Pripadne ak je to na zastavenie tvorby MM by som neuzivala. Ten ktory som kupila je Ricinus Communis 30 CH. Dakujem

Milá Michaela,

homeopatiká sú obvykle označované číslicou a písmenami CH pre označenie potencie. Nemáme s homeopatikami skúsenosti,  z hľadiska dojčenia sú analogické ako v iných situáciách, v ktorých sa užívajú - teda, názory ľudí sa veľmi rôznia a taktiež skúsenosti s nimi. Predpokladáme, že ak ich budete chcieť užívať, existujú zdroje, v ktorých je možné dopátrať sa informácií o vhodnej potencii a dávkovaní.  Okrem toho je však dôležité, že či už použijete homeopatiká alebo aj prostriedky, ktoré sú súčasťou našich protokolov (bylinky senovku grécku a benedikt lekársky), samotné nikdy nie sú riešením zlepšenia dojčenia z dlhodobého hľadiska.

Pred dvoma týždňami ste nám napísali otázku, v ktorej sme uviedli viaceré kroky, ktoré by sme vám odporúčali robiť v spolupráci s poradkyňou pri dojčení osobne:

https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=8385

Z vašej súčasnej otázky nie je zrejmé, či ste sa na laktačnú poradkyňu obrátili. V čase, keď ste nám písali, ste nepoužívali pre zvyšovanie tvorby mlieka dostatočnú koncentráciu byliniek. Avšak ešte o to dôležitejšie je to, nestačí len zvýšiť tvorbu mlieka, akýmikoľvek prostriedkami by ste tvorbu mlieka zvyšovali. Z hľadiska zvýšenia tvorby mlieka odporúčame pre zvýšenie tvorby mlieka urobiť aj ďalšie kroky, ktoré sme uviedli detailne v odpovedi z konca januára. Pretože cieľom nie je len zvýšiť tvorbu mlieka, ale zlepšiť dojčenie. A pre zlepšenie dojčenia nestačí zvýšiť tvorbu mlieka a pokračovať v dojčení bez odstránenia príčiny, pre ktorú tvorba mlieka klesá. 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Zvysenie tvorby pomocou homeopatik