Neriešené mnohopočetné abcesy

Ivana2301    06.01.2013, 16:37

Dobrý den.Dakujem veľmi pekne za odpoved ktorú ste mi poskytli ešte počas tehotenstva a hned po pôrode nakoľko som mala prloblem s mnohopočetnými abcesmi na pravom prsníku. Hned po pôrode s abcesmi doktori nič nerobili nakoľko tam bola dosť komplikovaná situácia kedže som si zlomila nohu.Dosť sa od toho dištancovali ale ked mi další abces praskol až vtedy mi zaviedli prvykrát drenáž kde mi robili každý den prevaz.Bola som prepustená z nemocnice pričom som brala už po druhykrát antibiotika Klacid 500 a chodila na prevez otvoreneho hlbokeho abcesu.S prsníka som nadalej kojila na vaše odporúčanie.Je tomu 6 týždnov a na prsníku vyšiel na povrch další hlboký abces.V príjmovej ambulancii mi ho nadrezali vytiekol vyčistili zalepili dali dalšie už po tretikratá Klacid 500 ale aby som si ho dávala na polovičku - každú tabletku takže klacid 250 akoby.Všetky kltivácie vyšli negatívne doposial...Už som z tohto stavu zúfalá, ked som sa pýtala lekára že tento stav či je v poriadku, že sa to hlbšie nerieši iba sa rieši daný problem abces ktorý vinde na povrch vyčistia a nič viac.prsník mám celý dojazvený...V pondelok idem znova na prevez a z mojej vlastnej iniciatívy si chcem pýtať výmenný lístok na špecialne sono na prevenciu rakoviny nakoľko mi bolo sono robené iba v tehotenstve... Odvtedy žiadne.Takže neviem v akom stave sú abces, či všetky vyšli na povrch a môžem byť kludná či a tvoria nové no nikoho to nezaujíma..Až ked som sa v sobotu na preveze ked som bola pýtala doc. ktorý ma ošetroval tak povedal že by sa to zišlo hospitalizovať a operačne zaviesť drenaže.Ale bolo to povedané až na moje naliehanie s otázkami.Tak neviem ako dalej... Nohu mám ešte v sadre, trochu prejdem o barlách doma 6 týždnovú dcerku..Ak by ma náhodou chceli hospitalizovať musia ma aj s dcérkou ktorú dojčím?Je to možné?Alebo ak to nechám tak ako doktori s martinskej nemocnice chcú je to v poriadku??Vobec neviem čo mám robiť..Teraz ked idem dojčiť s choreho prsníka robým si sama prevezy lebo mi to dosť tečie....Alebo mám navštitíviť inú nemocnicu??Ja naozaj neviem.Ak si nájdete čas budem vám veľmi vdačná za každučkú odpoved. ivka

Milá Ivka,

stálo by za to, aby sa vašej situácii niekto skutočne kompetentne venoval a vyriešil ju nielen čiastkovo.

To, čo by ste potrebovali, aby ste našli toho správneho odborníka, ktorý by ultrazvukom zmapoval vaše abcesy. Následne treba do všetkých z nich zaviesť drenáž (nie narezať) a potom toto ďalej riešiť, vrátane príčiny danej situácie.

Nepíšete, či sa vám aj naďalej tvoria nové abscesy.

Na to, aby ste toto riešili, nepotrebujete byť hospitalizovaná, je to zbytočné, toto sa dá riešiť ambulantne.

Ak by ste sa rozhodli pre hospitalizáciu, áno, máte nárok na to, aby s vami bola hospitalizovaná aj dcérka (a zároveň aby bolo dojčená z oboch prsníkov) a tiež sprievodca k dcérke.

Ak potrebujete, môžete mi znovu zavolať.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Neriešené mnohopočetné abcesy