Zaseknutý nerv

silvia    09.01.2013, 16:13

Dobry den, mám zaseknutý nerv v oblasti lopatky. Uz druhý den si dávam Ibuprofen 400, ale pomože mi to len na určitý čas. Malinký má rok a stále sa dojčí, hlavne v noci, ale teraz je to seknutie pre nás dosť veľkou prekážkou. Bola som na pohotovosti a tam mi povedali, ze ak chcem uzívat nejaké lieky na uvolnenie musím prestat dojčit. Nechcem este malého odstavit, prosím, mohli by ste mi poradit, ktoré lieky sa počas dojčenia môžu užívať? Vďaka.

Milá Silvia,

môžete užívať lieky a pritom dojčiť. Pri takejto diagnóze môžete všetky lieky, ktoré by vám potenciálne mohli predpísať, aj v infúzii alebo injekčnou formou. Avšak nie je možné vám odporúčať konkrétne lieky bez presného poznania vášho stavu a bez diagnózy.

Ako dojčiaca matka máte právo na liečbu popri dojčení, nemusíte prestať dojčiť a v najhoršom prípade môžete uviesť, že chcete lieky užívať na vlastnú zodpovednosť.

Ak by vám konkrétny liek predpísali a chceli by ste si overiť, že je jeho užívanie skutočne možné pri dojčení, môžete nám znovu napísať, ideálne na dojcenie@mamila.sk
 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Zaseknutý nerv