Dojcenie a strava

Monika    21.01.2013, 15:09

Dobrý deň,chcem sa spýtať ohľadom konzumovania kyslých jedál ako nakladaná kapusta, uhorky a podobne.Je potrebné sa týmto jedlám vyhýbať počas celej doby kojenia dieťaťa,ovplyvňuje táto strava veľmi chuť mliečka?Za odpoveď pekne ďakujem.

Milá Monika,

tieto potraviny, ako aj ostatné, ktoré bežne konzumujete, môžete konzumovať aj počas dojčenia. Počas dojčenia neexistujú potraviny, ktoré by boli paušálne zakázané, a to napriek zoznamom, ktoré sa neustále objavujú. Naopak, pre bábätko je dobré, aby počas tehotenstva a dojčenia bolo vystavené normálnemu jedlu a strave mamičky, pretože práve spolu s materským mliekom dostáva látky, ktoré mu umožňujú, aby bolo pri zavádzaní príkrmov pripravené na jedenie týchto jedál.

Počas dojčenia teda môžete jesť to, na čo ste zvyknutá. Je dobré, že chuť materského mlieka sa mení aj v závislosti od toho, čo matka konzumuje. Je to tak prirodzené.

Na vylúčenie niektorej potraviny treba skutočne pádny dôvod.

Prečítajte si tiež túto odpoveď z poradne o tom, ako sa môže stravovať dojčiaca matka:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=238



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Dojcenie a strava