Iná chuť mlieka

Eva    24.01.2013, 21:01

Dobrý deň, už pár krát ste mi pomohli, tak sa na Vás obraciam opäť. Asi mám upchatý mliekovod. Mám teplý prsník, mierne začervenaný, bolí a slabo z neho tečie mlieko. Syn má 16 mesiacov a je dojčený na požiadanie. Môj problém je ten, že sa mi na neho syn nechce prisávať. Aj preto, že tečie málo a slabo, ale aj kvôli inej chuti mlieka z jedného mliekovodu (predpokladám, že je to ten upchatý). Chutí tak kyslejšie a ako keby horkejšie. Neviem čo mám robiť. Dnes to mám prvý deň. Už som mliekovod upchatý mala, aj mastitídu, ale tá iná chuť mlieka ma dosť vystrašila. Ďakujem za rýchlu odpoveď.

Milá Eva,

áno, je možné, že ide o upchatý mliekovod, ale samozrejme môže ísť aj o niektoré iné diagnózy, toto sa nedá diagnostikovať cez internet.

Skúste si na túto tému prečítať tento dokument:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/zapal-prsnikov/

Áno, ak mlieko z niektorej časti prsníka neodteká dostatočne, je možné, že sa chuť zmenila. Z hľadiska samotného dojčenia a synčeka to nevadí. Urobte tie opatrenie, ktoré sú v dokumente popísané.

Prípadne, ak je to potrebné z hľadiska toku mlieka, zvýšte tvorbu mlieka podľa tohto dokumentu:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/dieta-prestalo-priberat/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Iná chuť mlieka