Senovka grecka a benedikt lekarsky

Lenka    28.01.2013, 22:15

Pekný deň!Prosim Vás o radu.Dojčím, malý má 4 mesiace a mlliečko sa mi tvorí pomenej , ale veľmi chcem pokračovať v dojčení.Kúpila som si benedikt a senovku /kapsule/ a neviem, ako ich užívať.Povedali mi, že 3xdenne po 3kapsule aj ben.aj senovku. Je to naozaj tak?Nechcela by som niečo pokaziť.ĎAKUJEM!!!

Milá Lenka,

áno, bežné užívanie je 3x3 kapsule denne.

Je však tiež pre vás dôležité vedieť, že užívanie prípravkov pre zvýšenie tvorby mlieka je len jedným z krokov, ktoré je potrebné urobiť, aby sa situácia s dojčením upravila. Vo veku vášho bábätka by navyše bolo účinnejšie použiť iné prípravky pre zvýšenie tvorby mlieka, ak by bolo opodstatnené ich užívanie. Odporúčame vám preto skontaktovať sa s poradkyňou pri dojčení

http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

S poradkyňou by ste vyhodnotili situáciu a možnosti, aké máte pre riešenie vašej situácie, aby bolo možné zlepšiť dojčenie z dlhodobého hľadiska, nielen do času, kým budete užívať prostriedky na zvýšenie tvorby mlieka.

Preštudujte si prosím tento dokument

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/dieta-prestalo-priberat/

Okrem toho môžete urobiť tieto kroky:

Pozrite si videá prisávania a pitia a skúste ich napodobniť:

http://www.mamila.sk/pre-matky/nazorne-ukazky-spravneho-dojcenia/

Navyše k videám si prečítajte tento návod na to, ako sa bábätko prisáva:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/ako-sa-dieta-prisava/
Od správneho prisatia totiž závisí dobré pitie bábätka.

A tiež si pozrite fotky správneho prisatia:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/spravne-prisatie-fotky/

Naučte sa, ako pomôcť bábätku stláčaním prsníka, aby vypilo viac mlieka:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/stlacanie-prsnika/
 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Senovka grecka a benedikt lekarsky